Bemutatkozás

 "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket,
és ne tiltsátok el tőlem őket,
mert ilyeneké az Isten országa."
(Márk 10.14)

 
Szeretettel köszöntünk minden kedves, óvodánk iránt érdeklődő látogatót! 
 
Intézményünk 2022. októberében nyitotta meg kapuit a keresztyén értékrendet elfogadó szülők gyermekei előtt, a Szigetszentmiklós-Kossuth utcai Református Egyházközség fenntartásában Óvodai nevelésünk sajátossága Krisztus szeretetének, megértésének sugárzása. Ennek érdekében minden nevelőhatást úgy szervezünk, hogy az bizalmat, hitelességet és feltétel nélküli elfogadást jelentsen a gyermekek számára. A gyermekek egyediségének, képességeinek megismerése és az arra való építkezés képezi pedagógiánk alapját, szorosan együttműködve a szülőkkel. A szigetszentmiklósi születésű Ádám Jenő református zeneszerző és zenei népművelő emlékének tisztelegve óvodánk kiemelkedő tevékenységi területe a zenei nevelés. Az óvodai életrend nyugodt, kiszámítható ritmusával tesszük lehetővé a gyermekek számára az egészséges életmód és ahhoz kapcsolódó tevékenységek nyugodt körülményeit csakúgy, mint a sokszínű, inspiráló tapasztalatszerzést a világról. Átfogó célunk a keresztyén nevelés, a hitéleti foglalkozás, ami által a gyermekek megismerkednek Isten szeretetével, gondoskodásával, személyes kapcsolatuk alakul Istennel, imádkozó emberekké válnak. Varázsa van az Istenre figyelés csendes perceinek, érezzük ilyenkor ennek a titokzatosságát és a mégis közellévőségét.

Az óvodai nevelés három homogén és egy vegyes összetételű csoport zajlik, csoportonként két-két óvodapedagógussal és egy dajkával. A csoportok mindennapjaiban két pedagógus asszisztens is részt vesz. Óvodánkban folyó szakmai munka az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának megfelelően, sokszínűen, élménydúsan, óvodapedagógusaink irányításával történik. Munkák, fejlesztő tevékenységünk egyik legfőbb eszköze a zene, mely óvodánk kiemelt pedagógiai területeként, a nevelési év során végigkísér minket.

Óvodánk helység- és eszközfelszereltsége kiemelkedő, modern, minden elvárásnak megfelelő. A gyerekek tágas csoportszobákban, hatalmas udvaron tölthetik mindennapjaikat. Minden eszközzel felszerelt tornatermünk biztosítja a pedagógusok által vezetett torna foglalkozás és a fejlesztő foglalkozások helyszínét. Óvodánk a Református Egységes Módszertani Intézmény utazópedagógusaival működik együtt a gyermekek igényeinek biztosítása érdekében.